Calendar de rugăciune pentru misiunea mondială Februarie 2014

Va pun la dispozitie calendarul de rugaicune pentru toata luna Februarie 2014. Poate fi descarcate si de pe site-ul Uniunii: http://uniuneabaptista.ro/despre-noi/organizare/departamentul-de-misiune/
Totodata, as vrea sa va informez ca acest calendar de rugaciune este corelat cu calandarul de studiu biblic pe tematica misionara. Astfel ca, puteti sa le folositi concomitent in bisericii, atat pentru rugaciune cat si pentru studiu. Calendarul de studiu biblic poate fi descarcat de pe adresa: http://revistacrestinulazi.ro/explicatii-biblice-2014/
Va rugam sa faceti disponibil aceste resurse si altor fratilor din bisericile cu care colaborati. Deasemenea, puteti sa preluati aceste link-uri pentru a le pune pe site-urile bisericilor dvs. Daca aveti nevoie de materiale direct in formatul pus de noi sau in alt format, va stam la dispozitie.
.

Scurtă introducere a Calendarului de studiu biblic 2014

În cadrul acestui studiu ne vom apleca atenţia asupra tematicii misiunii, atât din punct de vedere al adevărurilor biblice, cât şi al implicaţiilor misiologice ale pasajelor studiate. Ulterior vom încerca să oferim o serie de întrebări practice menite să ajute bisericile la o interacţiune benefică şi constructivă cu scopul de a determina participarea fiecărui membru al bisericii noastre la lucrarea de misiune mondială pe care Dumnezeu vrea să o realizeze şi prin biserica Lui din România.

Tematica generală a calendarului de studiu 2014 este “Împreună pentru ceilalţi.” Aceasta ne oferă o puternică orientare misiologică, prin exemplul Trinităţii. În primul rând, vedem fiecare persoană a Dumnezeirii ca fiind activă şi direct implicată în planul misionar pentru omenire. Mai apoi, lucrând împreună, cele trei persoane ale Sfintei Treimi, înfăptuiesc planul de mântuire al omenirii. Totodată, îl vom descoperi pe Dumnezeu Tatăl ca fiind cel care are iniţiativă misionară, împreună cu Dumnezeu Duhul Sfânt, în a-L trimite pe Dumnezeu Fiul ca exemplu de misionar. Iată deci, cum întreaga Divinitate lucrează împreună pentru ceilalţi, adică noi, oamenii.

Fiind beneficiarii creaţiei lui Dumnezeu, şi mai apoi ai lucrării Lui de mântuire, fiecare dintre noi credincioşii, şi implicit fiecare biserică, avem menirea de a lucra împreună pentru prezentarea mesajului salvator, atât în comportamentul nostru zilnic, dar mai ales în cuvintele pe care noi le rotim. (Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? (Rom. 10:14).

Prin Calendarul de studiu biblic al anului 2014, ne propunem să încurajăm bisericile baptiste din România la implicare activă în lucrarea de misiune, atât pe plan local, dar mai ales pe plan internaţional. De aceea, ne rugăm ca Dumnezeu să ne călăuzească şi să ne înveţe voia Lui pentru lumea din jurul nostru.

Echipa de redactare a Calendarului de studiu biblic al UBR, 2014

Ne puteti contacta la:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply